Author Topic: NFS vs SMB vs FTP vs SSH speed test results  (Read 168460 times)

April 01, 2010, 03:54:42 PM
Reply #45

b-rad.cc

  • Hero Member

  • Offline
  • *****

  • 833
  • Personal Text
    FW Hacker
    • B-RAD
your /conf/exports file makes no sense. why don't you look up what an exports file is supposed to look like...a hint is that it looks almost exactly like NFSD_AUTO_DEFAULT with the addition of the export at the start of the line.

that and NFSD_AUTO and /conf/exports are not compatible. Its either one or the other.

April 01, 2010, 11:55:36 PM
Reply #46

sweetvn

  • Full Member

  • Offline
  • ***

  • 117
your /conf/exports file makes no sense. why don't you look up what an exports file is supposed to look like...a hint is that it looks almost exactly like NFSD_AUTO_DEFAULT with the addition of the export at the start of the line.

that and NFSD_AUTO and /conf/exports are not compatible. Its either one or the other.

According to this http://www.freeos.com/articles/3421/

I should have my exports in /etc/exports not /conf/exports
and my exports should be like this
/tmp/media/usb/USB2/A688982B8897F7CF 192.168.2.17(ro)


I got a feeling this is going to work.  Thanks for the tip B-rad


April 02, 2010, 06:38:51 AM
Reply #47

b-rad.cc

  • Hero Member

  • Offline
  • *****

  • 833
  • Personal Text
    FW Hacker
    • B-RAD
i wouldnt go according by anything blindly since we are dealing with a specialized flavour of Linux, designed from the ground up by msyelf...I'd listen to me ;) your exports file goes in /conf and turn off NFSD_AUTO

April 04, 2010, 09:54:16 PM
Reply #48

Eugen1968

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
I got following message in thesage in the message.txt:
Code: [Select]
Apr  5 04:39:39 WDTVLIVE user.notice S94nfsserver: WDTVLIVE not online, NFSD cannot start!Any idea why can't start NFS server ?
WD TV Live with WDLXTV_LIVE-0.4.1.9-6, thanks b-rad
USB1: Apacher flash 8Gb fat32, USB2 : Fantec 320Gb ntfs

April 05, 2010, 10:57:20 PM
Reply #49

golf4life80

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 17
@larsar4
my settings (videos are located in G:\movies in my laptop)

laptop is 192.168.1.2
wdlive is 192.168.1.4

hanewin nfs server exports file ------->   G:\movies 192.168.1.4

telnet command to the Live ------->    xmount 192.168.1.2:/g/movies movies nfs

the "movies" folder then appears in the WD Live "Local drives"

EDIT:
2 things are very important:
1. disable or add permissions to your firewall for the nfs server ports
2. restart the server after changing the exports file, there's a "Restart server" button for this in Hanewin

In need of some help here if anyone can. I've done the setup virtually identical to above, but get this when trying xmount:

# xmount 192.168.2.101:/f/Movies Movies nfs
mkdir: cannot create directory '/tmp/media/usb/Movies': Stale NFS file handle
mount: mounting 192.168.2.101:/f/Movies on /tmp/media/usb/Movies failed: Device or resource busy
rmdir: '/tmp/media/usb/Movies': Device or resource busy

Any ideas? The drive is eSata attached to the PC, and I've tried USB as well, no go.

April 07, 2010, 08:38:35 PM
Reply #50

golf4life80

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 17
@larsar4
my settings (videos are located in G:\movies in my laptop)

laptop is 192.168.1.2
wdlive is 192.168.1.4

hanewin nfs server exports file ------->   G:\movies 192.168.1.4

telnet command to the Live ------->    xmount 192.168.1.2:/g/movies movies nfs

the "movies" folder then appears in the WD Live "Local drives"

EDIT:
2 things are very important:
1. disable or add permissions to your firewall for the nfs server ports
2. restart the server after changing the exports file, there's a "Restart server" button for this in Hanewin

In need of some help here if anyone can. I've done the setup virtually identical to above, but get this when trying xmount:

# xmount 192.168.2.101:/f/Movies Movies nfs
mkdir: cannot create directory '/tmp/media/usb/Movies': Stale NFS file handle
mount: mounting 192.168.2.101:/f/Movies on /tmp/media/usb/Movies failed: Device or resource busy
rmdir: '/tmp/media/usb/Movies': Device or resource busy

Any ideas? The drive is eSata attached to the PC, and I've tried USB as well, no go.


Bump. Anyone know?

April 17, 2010, 05:13:06 PM
Reply #51

BigBreaker

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 6
My NFSD seems to fail also see:

Dec 31 19:00:42 WDTV_LIVE user.info kernel: Installing knfsd (copyright (C) 1996 okir@monad.swb.de).
Dec 31 19:00:42 WDTV_LIVE user.notice S44nfsserver: nfsd failed


I can't get the kernel NFS server to work after many, many hours.  The app.bin version worked like a charm.  What changed?  I have tried every setting the web and these forums have to suggest.  I have tried starting NFSD manually but as b-rad suggests... this is a custom kernel.

I would really like to be able to export my nfs shares FROM the wdtv.  Samba is still slow for me, especially compared to NFS - when it worked.

April 18, 2010, 06:38:19 PM
Reply #52

craig0

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 16
Can I ask what wireless dongle and wirless access point you are using?  With my 2.4Ghz band wirless N router (WRT310n) and Belkin USB N-Wifi Dongle I get about 25Mb/sec 40 ft from access point.  This is sharing via NFS.    



« Last Edit: April 19, 2010, 04:41:01 AM by craig0 »

April 20, 2010, 07:47:50 AM
Reply #53

BigBreaker

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 6
I was getting 48Mb/s under NFS between a rosewill draft-n adapter and an AMC barricade gigamax draft-n router.  After upgrading to the latest firmware I had to drop back to samba at only 16Mb/s.

May 20, 2010, 12:15:37 AM
Reply #54

Sandybanks

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 3
Can somebody please help me with my stuttering?
I seem to have a NFS problem using ethernet!
Please see info at: http://wdtvforum.com/main/index.php?topic=6168.0
Thx!
Sandybanks

May 20, 2010, 12:54:36 PM
Reply #55

TheDodger

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 4
@Sandybanks
Why do you crosspost into threads that were started for something else.
And dont give more detailed info about your problem in your thread as requested by dark_wizard.
Nobody can help you if you dont give them more details like filesize, bitrate of your file.
Or you could do a bandwith test, i mean you should know about that feature cause
you posted in this thread.

Sorry, but sometimes.....   ::)

August 27, 2011, 08:57:41 AM
Reply #56

tatoosh

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 1
the bandwidth_test.sh  is down - can u please reupload it ?

August 30, 2011, 03:33:20 AM
Reply #57

recliq

  • Jr. Member

  • Offline
  • **

  • 71
    • WDLXTV
bandwidth_test is included in current versions of WDLXTV.
WDLXTV Project Maintainer
-:] If you like my contributions feel free to donate for a beer or a new flash drive. ...and always remember: RTFM! [:-

September 10, 2012, 08:51:03 AM
Reply #58

arfgh

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 47

stupid question, how can i execute this script with a gen1 with latest wslxtv firm ?