Author Topic: Firmware 1.06.43 and moviesheets ?  (Read 4491 times)

March 20, 2014, 07:15:15 AM
Read 4491 times

Uxboat

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
Good Morning,
 I had a WD Live media player and a 2 TB hard drive using ThumbGen and custom firmware I had perfect movie sheets, the problem started when I bought a 3 Tb hard drive. To get it seen by the media player I used the WD firmware 1.06.43 and the the drive works fine except no movie sheets. Is there a way to have my movie sheets working again and a 3 TB Western Digital external hard drive ?

If some one has the time to respond that would be great ! I did try to google the problem on my own. Thanks Mike

March 20, 2014, 12:10:52 PM
Reply #1

Rev Drew

  • DeSpammer
  • Sr. Member

  • Offline
  • ****

  • 383
Do you have a 'Live' or a 'Live Plus'?
You laugh because Iím different, I laugh because youíre all the same.

namaste

www.supernews.com/super-special/?i=ZxJfObJynPQ=

March 20, 2014, 01:06:06 PM
Reply #2

Uxboat

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
I have the Live model WDAAN0000NBK , and after reading another post is 1.06.43 safe to use ? Need something for my 3 TB drive and would really like my movies sheets working again. I used to have custom firmware. Thanks Mike

March 21, 2014, 02:20:47 AM
Reply #3

Rev Drew

  • DeSpammer
  • Sr. Member

  • Offline
  • ****

  • 383
I think you ave WDBAAN0000NBK (you forgot a B)
1.05.04_V_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.5.1.1 will work with 3TB drives.

it's the Live Plus that WD screwed us over on for WDlxTV and > 2TB drives.
You laugh because Iím different, I laugh because youíre all the same.

namaste

www.supernews.com/super-special/?i=ZxJfObJynPQ=

March 21, 2014, 05:30:08 AM
Reply #4

Uxboat

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
Thanks Rev Drew, I will try your version later,really liked the movie sheets .

March 21, 2014, 06:10:33 AM
Reply #5

Rev Drew

  • DeSpammer
  • Sr. Member

  • Offline
  • ****

  • 383
not mine, all credit goes to the developers over at
Code: [Select]
http://forum.wdlxtv.com/
b-rad and the merry band of coders!
You laugh because Iím different, I laugh because youíre all the same.

namaste

www.supernews.com/super-special/?i=ZxJfObJynPQ=

March 23, 2014, 05:37:28 AM
Reply #6

Uxboat

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
Morning, Rev Drew I installed the firmware you mentioned 1.05.04 and it loaded fine and both hard drives are working but no movie sheets. Does the S00 custom file need to be modified ? Sorry for the question the friend who set mine up originally has passed on,but I do remember something about that file. Thanks Mike

March 23, 2014, 08:00:18 AM
Reply #7

Rev Drew

  • DeSpammer
  • Sr. Member

  • Offline
  • ****

  • 383
no, everything can be configured through the web frontend, it's a web page and extremely easy to use compared to the S00custom-options file.

you do have to go into the onscreen menu and change how the files are displayed, I can't remember exactly where that is and the wife is watching mine right now...
it's in the setup menu and once you see it, it should be fairly obvious.
the rest as I say can be done via the WDTV's webpage.
You laugh because Iím different, I laugh because youíre all the same.

namaste

www.supernews.com/super-special/?i=ZxJfObJynPQ=

March 23, 2014, 11:17:00 AM
Reply #8

Uxboat

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
Well I surprised myself, I got in the Web Frontend ! I went to the Movie sheet section and this is what I have :


........ Standard
MSHEETDIR blank
default sheet  blank
and three check marks for Gensheet,list sheet and vidsheet

the last entry was blank

My moviesheets are from ThumbGen             Think I am getting there Rev Drew .    But something is still not right Any ideas ? If I ever get this working I will write everything down for sure. Cheers Mike

March 24, 2014, 12:57:35 PM
Reply #9

Rev Drew

  • DeSpammer
  • Sr. Member

  • Offline
  • ****

  • 383
Okay, I had time to check the menu on mine, go to:
Settings
   Video Settings
      Browser display, change it to Thumbnail mode

in the web frontend
MSHEETMODE = SHEET

Check the box for;
GENMSHEET
LISTMSHEET
VIDMSHEET
LINKSHEETS


Save the settings, reboot it and all should be well.


then if you want to use the faster LinkSheet method, go here and read the thread:
Code: [Select]
http://forum.wdlxtv.com/viewtopic.php?f=27&t=2079
do not worry about the S00custom-options file, that is old and outdated.

ask any questions you have and I'll help you along.
You laugh because Iím different, I laugh because youíre all the same.

namaste

www.supernews.com/super-special/?i=ZxJfObJynPQ=

March 28, 2014, 10:45:44 AM
Reply #10

Uxboat

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
Well this is a little weird after logging into the Web Frontend and setting everything the same as shown the movie sheets started to display again but only some.I am not too concerned as the movies play but only the newer colour movie sheets display the original two tone ones don,t. I will keep at it either replace all those movie sheets or figure out why they don,t show now. Thanks I appreciate it, I know you guys get swamped by us. Cheers Mike

March 29, 2014, 04:26:12 AM
Reply #11

Rev Drew

  • DeSpammer
  • Sr. Member

  • Offline
  • ****

  • 383
there is a file size limitation for the sheets too. I think it's around 512KB but I can't quite remember.
I have ThumbGen set to make mine a maximum of 500KB and they all work.
You laugh because Iím different, I laugh because youíre all the same.

namaste

www.supernews.com/super-special/?i=ZxJfObJynPQ=

March 29, 2014, 04:54:39 AM
Reply #12

Uxboat

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
I will check it,but they did work fine before the 3 TB drive madness set in one thing leads to another with computers no wonder people are still hanging on to Windows XP ! It is strange the plain two tone blue  black sheets don,t show . Thanks again Mike

March 30, 2014, 06:54:03 AM
Reply #13

Uxboat

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 12
I hope this helps some one else finally got the movie sheets working perfect again and this time I made notes !    ::)

This is what I needed OSD LISTNUM             10 DEFAULT           GENTHUMBS 15 DEFAULT     THUNMBRESO        163 X 245 8 DEFAULT

SUB TITLE FONT SIZE 40 DEFAULT VIDEO INFO BAR DEFAULT

MSHEETMODE = STANDARD
GENSHEET YES
LISTSHEET YES
VIDSHEET YES
LINKSHEET YES

And then click save, seems for some reason it was showing 6 across thumb nails and that prevented most of the movie sheet from appearing. Hope this helps Thanks Rev Drew for sticking with it. Cheers Mike yeah I am going to watch a movie !   :)