Author Topic: BUG 1.16.13 Not broadcasting SSID and Airport Time Capsule  (Read 1453 times)

September 28, 2013, 01:36:28 AM
Read 1453 times

jemdos

  • Newbie

  • Offline
  • *

  • 1
Greetings from Sunny Spain  8)

I've been using for several years a wd tv live (currently version of firmware: 1.16.13) wirelessly attached to my network (Netgear router). My wifi security is wpa2. I also set my wifi, among other things, to NOT broadcast SSID.

I bought last week an Airport Time Capsule. For now it's working bridged to my Netgear router-modem, who gets the Internet connection. Wifi is supplied by the apple router.

I do have several boxes wirelessly attached to this new wifi: Sonos boxes, a PS3, a Wii, a Linux laptop, a Samsung printer.

But strangely enough I cannot connect my WDTV to this airport/wifi UNLESS I BROADCAST its SSID.

I've checked several times. Strangely enough (at least to me) I can still connect to a hidden SSID if I use my old router.

I've got no trouble getting the other devices (except for the Samsung printer who required a little work) to connect to the hidden SSID apple driven wifi. So methinks this is a bug, unless it's a feature  ;)

Thanks for reading this. Please forgive my poor grammar skills.



September 28, 2013, 08:45:54 PM
Reply #1

Techflaws

  • Sr. Member

  • Offline
  • ****

  • 282
    • Tech Flaws - Things Can Only Get Better
No surprise there cause this is standard behaviour. The SSID is supposed to be ON and turning it off has NO SECURITY BENEFIT whatsoever.