WDTV Forum - WDTV Media Player

WDTV 1 Forum Groups => ** Bug Reports ** => Topic started by: DaveG on May 14, 2009, 10:19:56 AM

Title: Bug v1.02.07 mkv smooth problem
Post by: DaveG on May 14, 2009, 10:19:56 AM
For the long time I didn't have any problems with mkv files until now.
I have two movies 1080p which are crashing. Probably because of large bitrate.
There are some scenes that WD can't play smooth .

One of the movie info :

Code: [Select]
Complete name : Underworld.Rise.of.the.Lycans.2009.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva-BTT.mkv
     Format : Matroska
     File size : 10.0 GiB
     Duration : 1h 32mn
     Overall bit rate : 15.5 Mbps
     Writing application : mkvmerge v2.4.0 ('Fumbling Towards Ecstasy')
     Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
  Video #1
     Format : AVC
     Format/Info : Advanced Video Codec
     Format profile : High@L4.1
     Format settings, CABAC : Yes
     Format settings, ReFrames : 4 frames
     Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1
     Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
     Duration : 1h 32mn
     Bit rate : 13.3 Mbps
     Width : 1 920 pixels
     Height : 800 pixels
     Display aspect ratio : 2.400
     Frame rate : 23.976 fps
     Resolution : 24 bits
     Colorimetry : 4:2:0
     Scan type : Progressive
     Bits/(Pixel*Frame) : 0.362
     Writing library : x264 core 67 r1137M 1fda882
  Audio #2
     Format : DTS
     Format/Info : Digital Theater Systems
     Codec ID : A_DTS
     Duration : 1h 32mn
     Bit rate mode : Constant
     Bit rate : 1 536 Kbps
     Channel(s) : 6 channels
     Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
     Sampling rate : 48.0 KHz
     Resolution : 24 bits
     Title : DTS 5.1
     Language : English
  Text #3
     Format : UTF-8
     Codec ID : S_TEXT/UTF8
     Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
     Language : English
Title: Re: Bug v1.02.07 mkv smooth problem
Post by: laylow on May 14, 2009, 12:12:02 PM
I saw exactly the same movie last weekend without any problems!
Title: Re: Bug v1.02.07 mkv smooth problem
Post by: jbs1077 on May 15, 2009, 02:03:52 AM
For the long time I didn't have any problems with mkv files until now.
I have two movies 1080p which are crashing. Probably because of large bitrate.
There are some scenes that WD can't play smooth .


Were you playing the movie with the subs on? This happened to me too and when I turned off the subs it played fine.
Title: Re: Bug v1.02.07 mkv smooth problem
Post by: DaveG on May 16, 2009, 10:38:32 AM
Yes, with the subs on.

The point is that if you playing again 1080p with high bitrate and subs it happends again.
Please fix this problem !!!
Title: Re: Bug v1.02.07 mkv smooth problem
Post by: bobosquishy on May 16, 2009, 12:28:41 PM
It might be impossible to fix.  The high-res and high bitrate combined with drawing subs on the screen might be too much for the hardware to handle gracefully.

Just throwing that out there.  You can't expect that little tiny black box to have magical super-powers.  At some point it is going to reach an upper-limit, and you might have found it.

Maybe.  Just a guess.
Title: Re: Bug v1.02.07 mkv smooth problem
Post by: DaveG on May 18, 2009, 03:37:02 AM
Yes, but I think that WD is very close to pefrect.

" The Dark Knight " 1080p works really almost well so the "Underworld " should as well.
You can do that WD guys :D !!!
Title: Re: Bug v1.02.07 mkv smooth problem
Post by: Shlofter on November 17, 2011, 11:12:43 AM
I have the same issue
I installed ubuntu and shared my files with samba and it fixed my problem.
Browsing and playback is even more responsive.